Sängen ropar!

Nu är det färdig pluggat för kvällen och sängen ropar efter mig! Eller rättare sagt min kropp ropar efter sängen ;)
God natt då!

Haha bara jag som är lite löjlig när jag pluggar?

Eller löjligt är det nog inte, det är mer ett sätt att plugga samtidigt som jag leker ;)

Svar på kommentar

malin om Kajsa Boström träningen:
Shit vad stor han ser ut! :O Hur hög är han? :)

Senast han mättes var han 174 cm, men jag är 177 cm och upplever honom minst lika hög i manken :)

Hade det inte varit snygg?

Tänk något utav dom här schabraken på en brun häst? MUMS säger jag bara!

Kajsa Boström träningen

Innan träningen försökte jag intala mig själv att inte ha för höga förväntningar på passet för att inte bli besviken. Dom få gånger han har gått som han gjorde igår har vi alltid varit ensamma i ridhuset och det är då både han och jag arbetar som bäst.
Korkad som jag var lät jag honom gå ut i hagen på morgonen dels för att det skulle gå att mocka hans box och för att det är snällare mot honom. Jag visste egentligen redan från början att det skulle bli i stort sätt omöjligt att få in bara honom från hagen, särsklit efter bara en och en halv timma ute. Det tog bara en kvart, inte en halvtimme som det tog hela jullovet...
Det är rätt jobbigt på den biten, han står helt stilla i hagen och går man fram mot honom vänder hans sig snabbt om och kickar mot mig. Får man sen tag i grimman kan han resa sig på bakbenen, roligt va? Alltså får jag alltid söka hans uppmärksamhet genom att mysa med hans hagkompisar.
Jag stressar jättelätt upp mig och fick då panik när jag var tio minuter efter i tiden än vad jag hade tänkt mig och sprang då runt i stallet som en yr höna för att hinna sitta upp kvart i. Jag ville ha en halvtimma på mig att rida fram honom ordentligt, men jag är så smart och stressade i onördan då det visade sig att jag inte började lektionen försen halv.
Under framridningen jobbade jag på att få honom varm samt att få fram känslan från igår. Den fanns där men den kom aldrig fram. Han var ändå väldigt trevlig att rida idag.
Kajsa är en otroligt bra tränare att träna för, hon ''ser'' verkligen saker och påpekar dem på riktigt bra och peppande sätt. Vi jobbade i stortsätt bara på våran sits och att hästarna skulle få gå i en bra takt. Hon påpekade otroligt bra grejer med min sits som gjorde att vissa saker förändrades på en handvändning!
Tre saker hon påpekade är att jag puttar ut mitt vänstra sittben hela tiden, att jag bromsar med fötterna och att jag ibland försöker stödja upp honom genom att höga högra handen och sänka den vänstra.
Det med händerna och sittbenen tror hon hörde ihop så det fick jag jobba otroligt mycket med och hon sa att det släppte mestadels. Sen när jag ska göra förhållningar puttar jag fram mina skänklar och ''tar i dom i marken'' ( som när man håller emot något) även det fick jag mycket hjälp med under träningen. Så dags att fortsätta öva på detta!
Efter träningen sa hon till mig att fortsätta jobba så som hon har lärt mig och att jag har snabbt för att lära och ta åt mig. Något hon även sa som fick mig att reagera på att Eva eller Mårten inte sagt är:
- Är det din häst? I vilket fall som helst, är inte han hästen för dig.
Om hon efter EN lektion på 45 minuter kunde se det, VARFÖR sa inte Eva och Mårten något när jag hade honom på prov?
Winnies del då: Han var mjuk, följsam och lyssnade riktigt bra! Även om den där WOW-känslan inte kom så är jag otroligt nöjd med dagens ridpass. Han försökte verkligen!

Biologi plugg

Allvarligt talat så fattar jag ingenting på våran biologi, inte vad läraren säger ( han pratar tyvärr ganska dålig svenska), han lär inte ut bra och jag fattar knappt vad det handlar om.. Annars är gubben helmysig men hade faktiskt varit bra om jag hade lärt mig något.. Nu ska jag sätta mig och försöka få in sakerna i huvudet så att jag åtminstone kan få ett E på provet! :)

Kajsa Boström

Imorgon på ska jag träna för Kajsa Boström. Jag googlade nyss på henne för att se vad jag kunde hitta om henne. Men det var inte mycket att hänga i granen ;)
I alla fall Kajsa är B-tränare i dressyr ochhar tävlat dressyr på alla nivåer upp till grand prix. Så jag hoppas på att hon ska kunna ge mig och Winnie bra tips och vägldening. Och framförallt, jag hoppas att känslan som fanns under dagens ridpass även ska finnas under träningen imorgon. Gör den det vet jag inte vart jag ska ta vägen!
Minst två sådana ridpass nu i veckan och jag kommer bli hur glad som helst!
Visst ser hon tuff ut? ;)

WOW!

Winnie gick verkligen hur fint som helst idag! Mjuk, bar upp sig fint och gick i en stadig form. Tyvärr har jag ingen bild från passet då jag var helt ensam i ridhuset.
Efter en halvtimmas framridning och lite chill från min sida, då jag först ville känna efter hur det känndes i min rygg, gick han otroligt fint! Känslan jag fick idag har jag bara fått en gång tidigare tillsammans med honom vad jag kan säga är: WOOOW när han går så är han verkligen en helt underbar häst!
Men dock funkar det inte ha honom uppstallad på skolan, han trivs inte, sparkas,bitts, bockar av mig till höger och vänster, man får absolut inte ta ett steg in i boxen utan att han attackarar och det kan ta upp till en halvtimme att ens få ut honom UR boxen. Det är likadant i hagen.
Sen hade han inga muskler eller fett när han kom till mig så i sex månader har jag mest fått jobba upp fettet och musklerna. ÄNTLIGEN börjar det gå åt rätt håll!
Eftersom han åker på Lördag hoppas jag nu på en vecka i liknade bana så att vi kan få ett bra avslut, att jag kan minnas våra bra stunder och hans bra sidor. Inte bara hästen alla är rädda för eller som skadat mig så mycket, både fysikt och spykiskt.
Oavsett vad kommer du alltid vara min ögonsten, min 'lilla'' pojke.
Jag älskar dig och det är för DIN skull jag höll ut, för att du skulle få en chans till.
Jag hoppas att jag gör rätt som för DIN skulle skickar iväg dig.
För att DU ska få en chans till att trivas.
För att DU ska kunna dra upp änglen till ytan igen, jag vet att den finns där, jag har kännt den.

Nytt i garderoben

Båda mina ridtövlar har nu gått sönder så jag måste skicka in dem på lagning, både vinterstövlarna och ''sommar''stövlarna har släppt i dragkedjan så att man inte kan knäppa dom. Även mina två hjälmar har gått sönder, eller ja jag har slagit huvudet allt för många gånger med dom! Senaste gången kände jag mig bakis i en evighet så dom är ju inte så bra längre.
Alltså gjorde jag lite snabbklick på hööks och beställde hem en ny hjälm, nya ridskor (haha även där har jag två par trasig, eller för använvda att dom är helt fuckt up i sulan) och ett par chaps!

Rida?

Jag har inte ridit sen mitten av jullovet någon gång då jag har varit skadad och inte fått rida. Egentligen är det en dag kvar, ska jag upp ändå? TROR DET VA? Nu kan jag inte hålla mig längre så nu tänker jag slänga på mig stallkläderna och hoppa upp för första gången på länge!
Känns det bra idag kan jag även vara med på en gästträning i dresstyr imorgon för Kajsa Boström (?) :D
Vi får se hur det känns, jag ska inte leka med min kropp nu i alla fall!
Knashästen Tecza som har sett till att jag fick en viloperiod :)

Katten

Var nyss iväg med pappa och kollade på en häst som jag eventuellt ska ta på foder. Min nuvarande foderhäst (Winnie) åker iväg redan nu på Lördag så då kommer antagligen Katten (den nya) rulla in inför en månads prov.
Fina Katten och hans ägare Isabelle :)

Mys Lördag

Igår vaknade jag upp och var extremt bakis och därför fick det bara bli en chilldag ute i tvååker med goda vänner och massa skratt.
När dom andra skulle ut och festa åkte jag hem och hade film mys med mamma, pappa och min lillebror. Vi såg filmen War Horse och den är otroligt bra! Jag rekomenderar verkligen den filmen för både hästälskare och icke hästälskare!
Efter filmen kom min älskade pojkvän och Dallen för att värma sig lite, det är ju sjukt kallt ute! Dom stannade hos mig i någon timma innan dom drog vidare för att leka lite taxi. Jag kröp ner i min svarta mjukisdress och somnad på dirketen!
Bjuder på ännu en osminkad chill bild!