Mitt lilla yrväder

Haha igår var det hur mycket översött energi som helst i grabben! Förutom det att han blev rädd för allting och gick på tårna med nästan lite hingstnacke och blåste som jag vet inte vad... Så var det krut i grabben. Så fort jag skulle trava eller galoppera sköta han i väg i 180km/h! Haha det var knappt att jag fick stopp på honom!
Han var supersvettig när vi kom tillbaka kan jag lova ;)
Hade även ett väldigt trevligt sällskap i stallet när jag gjorde i ordning honom. Wilma på tre eller fyra år som bestämt ryktade honom på bogen och sa; nu blir han som en sommardröm!
Hon var även väldigt bestämd med att han skulle ha en knopp i luggen och flät i svansen. Så det var bara till att göra som hon ville :)



Skrattade mig lite genom den här

Att leva med en hästtjej innebär:

Att hon älskar dig, men aldrig på en odelad förstaplats.

Att fredagsmys antagligen är fredagsfrys i ett ouppvärmt ridhus.

Att hennes moderskänslor är högt utvecklade fastän hon drar en häst i ett grimskaft bakom sig istället för att putta en barnvagn framför sig. Eller att du gör det ena och hon det andra.

Att hon hellre åker på hoppmeeting i Avesta och bo...r i bilen. än en på en shoppingweekend i Barcelona.

Att hon hellre lägger ett par tusen på en ledbehandling på hästen än ett par hundra på en ansiktsbehandling till sig själv.

Att hon inte säger "Älskling, vänta är du snäll" utan bryskt drar dig i tröjan och säger "Prrrrroo, stanna!"

Att hon tycker att det är viktigare med en kille med dragkrok på bilen än en kille med drag i bilen.

Att hon prioriterar att mocka rent i stallet före att bädda rent i sängen.

Att hon lusläser hästannonser på samma sätt som du kollar bilannonser. Skillnaden är att hon kan "råka" köpa en som är lite trasig, bara för att den var söt och hon tyckte synd om den.

Att du tycker att du är grym för att du tar femtio i bänkpress, medans hon kan rulla trehundrakilo ensilagebal, skjuta en överfull skottkärra, äta middag och prata i telefon samtidigt...


Livet är inte alltid rättvist..

Att livet inte är rättvist har jag många gånger fått bevisat, denna gången är det kanske inte världens grej så men det retar mig.
Jag har länge siktat in mig på ett blåa dressyrschabraket från Hööks, som jag tidigare visat i ett inlägg. Igår fick jag pengar så att jag skulle kunna köpa det, går in på hemsidan och ser att dom hat sänkt priserna på allroundschabraken till 57kr? Kunde dom inte sänka på dressyren då också?

Det fick mig till att funderar på att dom kanske kommer göra det senare? Så jag håller nog i pengarna ett tag till och avvaktar. Sen har jag även planer på att åka till gekås, kanske bäst att spara alla pengarna tills dess ifall man hittar fina schabrak där?


Kom tillbaka

Underbart väder idag! Verkligen inte. Idag är det meningen att Matilda ska fota en skoluppgift ute vid stallet och då hade vi hoppats på sol eftersom vi får så fint där ute när solen skiner. Men om man kollar på vädret verkar det inte som om det blir någon sol här inte...


Sommarkväll?

Idag under uteritten kändes det verkligen som en sommarkväll, innan kylan kom då ;)
Jag och Hanna testa en ny väg idag som var otrolig mysig med stors ängar, skog, sjö och en solnedgång i bakgrunden, super fint var det! Något mer positivt med rundan var att hela vägen var en grusväg. Som vanligt med fina ridvägar man ska lyckas hitta finns det alltid nackdelar. Nackdelarna med den rundan är att det var hus alldeles precis vid grusvägen vilket hindrar en från att dra på.
Ännu en nackdel som våra pollar starkt bevisade är att den var väldigt tittig, massa blomkrukor, brevlådor, klätterställningar, kor och läskigs får. Haha hästarna gick mer med backen i än med framåtbjudning ;)
Ridturen var otroligt mysig och var precis vad jag behövde efter en vecka inomhus som sjuk :)


Babyskin

Med nyrakade ben har jag nu krupit ner i en renbäddad säng. Den känslan är nästan oslagbar, synd grabbar att dem flest av er knappast lät uppleva det ;)

Imorgon drar jag till skolan för första gången på en vecka då jag har varit sjuk. Haha som vanligt kan jag inget annat än längta tillbaka till min underbara klass på Sveriges ridgymnasium! Ett gäng på 21 tjejer ( haha jag tror att vi är 21?) som alltid har någon galenskap för sig och som alltid får mig till att må bra!

Även om vi har haft lite konflikter med skolan kan jag ändå inget annat än att rekomendera SRG till dem som ska söka till gymnasiet. Jag ångrar absolut inte mitt val av gymnasium, även dom dagar då man helst vill vara inne och ta det lugnt men man måste ut i världens piss väder för att ta in hästarna ångrar jag det inte. Visst jag har flera gånger under dom tillfällena klagat på det men känslan efteråt? - haha jag trotsade vädret och inte du! Mohahah friluftsliv här kommer jag!!!
Kanske inte men det är faktisk ganska uppfriskande. Och nu när vädret går mot varmare tider och vetskapen om att jag får vara ute, bli brun och njuta när dem flesta andra är inlåsta på en lektionsal? Jadu, genast blev det otroligt mycket roligare att hämta hästarna :)


Godisfråd?

Jag brukar ibland tänka att det hade varit bra att ha ett godis fråd hemma till dom gånger man blir sugen. En påse med godis där jag hade kunnat ta någon, ibland. Men jag tror inte riktig det hade funkat, det hade tagit slut på direkten. Tro mig jag provade en gång.

I hela mitt liv har jag alltid fått höra att jag är riktig dålig på att spara men att mina bröder kan. Vilket jag många gånger fått bevisat också ;)
Jag är familjens lilla slösa, både på pengar och allt annat som går att spara på.
I alla fall så hade jag när jag var ca 10 år gammal fått för mig att jag skulle lyckas spara på en chipspåse. Bara äta en liten del på fredagen, en del på lördag och en på sängen. En påse skulle hålla hela helgen. Så jag tog tre plastpåsar och delade hela chipspåsen jämt på det. Men tror ni att det funkade?

Absolut inte! Redan på fredagskvällen när jag antagligen hade somnat i soffan som alltid när jag var liten var alla tre påsarna slut. Så godis fråd kan jag nog glömma ;)


Like always

Som vanligt struntar jag jämt att blogga. Varför vill jag ens blogga?
Jo just för det syftet att JAG ska kunna se tillbaka på hur mitt liv var då. Hur jag tänkte, handlade och vilka problem jag hade. Men för att kunna ha någonting att se tillbaka till måste man ju uppdatera något.
Det blir även en bra riddagbok tränings och utvecklingsmässigt.
Alltså får jag väl åter igen försöka med bloggandet, eller i alla fall försöka igen. Det slutar alltid med att jag skjuter upp det eller helt enkelt tröttnar.
Lets try again! ;)


Sjuk och längtar till stallet

Jag är nu inne på min andra dag som sjuk och har lite panik över att jag vill få skrittat Bizett idag.

I onsdags var han åter igen bra i steget, otroligt skönt!
Han är full med överskotts engerig just nu och slänger sig för allt. Och i galoppen blev jag bjuden på ett par ordentliga bocksprång som fick mig att tro att jag skulle åka av..


Det går framåt

Lillkillen var lika fin igår som i förrgår, haha det lät lite krångligt!
Vi galopperade även för första gången på länge och jag blev bjuden på en hel serie med bockningar. Tyvärr kändes han väldigt stel bak så jag ska börja stretcha honom i bakbenen. Ett tips som man kan göra är att lyfta bakbenen ganska högt när man kratsar hovarna vilket leder till att stretchningen sker lite automatiskt. Självklart ska jag stretcha även efter ridningen så att han inte blir stel.


Min ögonsten

Idag fick jag ett utav dom bästa ridpassen på länge, inte på det sättet att han gick otroligt fint utan för första gången på flera månader var han inte kroniskt halt när jag travade. Han gick fint, svävade emellanåt över marken och kunde bara ibland när han blev för kort halt något enstaka steg.

På grund utav att han inte haltade kände jag också hur han för första gången på lika länge gick att arbeta på riktigt i traven. Nu är jag verkligen världens lyckligaste och fortsätter det såhär kanske vi har en framtid igen.
Älskar min lilla Bizzetoss <3

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3295780/images/2012/pic_192624220.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3295780/images/2012/pic_192624220.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3295780/images/2012/pic_192624220.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3295780/images/2012/pic_192624220.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3295780/images/2012/pic_192624304.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3295780/images/2012/pic_192624304.jpg" class="image">